09

.: Roland Coryn site

 

 

 

- Het octet uit 2010,' A Kaleidoscope alike...' is door het Ensemble Arco Baleno op cd gezet en zal aan het publiek worden voorgesteld op 5 mei te Kortrijk in Club Klassiek (Auditorium BNP Paribas Kortrijk) en vangt aan om 11u00. De tweede voorstelling gebeurt op 03.06.2012 in de Kamermuziekzaal Concertgebouw Brugge, aanvangsuur : 20 uur. Tijdens dit concert zal u mijn nieuwe werk 'A Kaleidoscope alike ... live uitgevoerd kunnen horen door de leden van het gezelschap Arco Baleno. De cd is te verkrijgen bij de firma Senza Nome op de site www.pmp.be en www.arcobaleno.be

- Enkele nieuw gecomponeerde werken zijn te vinden onder de rubriek 'werken'. Het gaat over twee koorwerken: 'Life' op een gedicht van Charlotte Bronte voor gemengd koor a capella, en, 'Illumina faciem tuam' een motet voor mannekoor a capella.

- Wij verwachten ook de cd-opname van het 'Divertimento' voor klarinetsolo en harmonieorkest met als solist, Eddy Vanoosthuyze met de Koninklijke Muziekkapel van de Gidsen.

- Volgend jaar zullen mijn composities voor gemengd koor a capella gebaseerd op Engelse poezie verschijnen bij de uitgeverij Hoeflich te Muenchen. De werken zullen, naast de gezamenlijke uitgave, eveneens in afzonderlijke nummers verkrijgbaar zijn.

- Twee nieuwe koorwerken staan op de site: 'Haec est dies quam fecit Dominus' voor vierstemmig mannenkoor a capella, en, 'Sneeuw' voor gemengd koor a capella op het gelijknamig gedicht van Roland Jooris.

- De bekende trompettist en docent aan de hogeschool Gent, Benny Wiaeme plant om op cd een compilatie samen te stellen van trompetmuziek van Belgische componisten uit de tweede helft van vorige eeuw. Zo zou hij ook mijn 'Ballade voor Trompet' gecomponeerd in 1978 samen met de pianist Geert Callaert in dit project betrekken.

- Op 24, 25 en 26 augustus ek. gaan de cd-opnamen door van mijn muziek voor gemengd koor op Engelse teksten. De opnamen grijpen plaats in de Karel Miryzaal in het gebouw van het Gentse Muziekconservatorium. De uitvoerders zijn: Het Aquarius-ensemble olv Marc-Michaël De Smet. De Cd komt uit in 2013.

- Op vraag van Marc Michael De Smet, dirigent van het professioneel kamerkoor 'Aquarius' schreef ik een soort rouwlied op het bekende gedicht van Wilfrid Owen 'Anthem for Doomed Youth'. Dit koorlied voor achtstemmig gemengd koor a capella is gecomponeerd in het vooruitzicht van een project met als onderwerp de herdenking van het begin van De Grote Oorlog in 2014. Na het lezen van menige oorlogsgedichten,heb ik er een cyclus van gemaakt met toevoeging van gedichten van Ivor Gurney en de Duitse avant-garde dichter August Stramm, waardoor ik deze cyclus kan bestempelen als een 3de 'A Meeting with ...'.

- De cd met mijn koormuziek op Engelstalige gedichten zal officieel worden gepresenteerd door het vocaal ensemble 'Aquarius' op 17 oktober 2013 in het gebouw van Koninklijke Vlaamse Academie in de Hertogstraat 1 te Brussel. De cd verschijnt in de reeks uitgegeven door Phaedra van de onvolprezen Luc Famaey.

Creatie van 'Memorial' voor gemengd koor a cappella. Een suite van drie koorliederen op teksten van drie 'war poets' uit de Groote Oorlog; Ivor Gurney, August Stramm en Wilfrid Owen. De creatie vindt plaats in de Sint Niklaaskerk te Diksmuide op zondag 14.12.2014 om 16u00 door het Kamerkoor 'Aquarius' onder de leiding van Marc Michaël Desmet.

.

  ned   eng