.: Roland Coryn site

Klankfragmenten

klik op het klankfragment om het te beluisteren.

Sonata for two pianos

Levente Kende en Heidie Hendrickx.

Triptiek voor fluit, hobo en acht strijkers

Deze dixtuor met als titel Triptiek gecomponeerd voor fluit, hobo en acht strijkers heb ik gedacht voor de leden van het ‘Het Belgisch Kamerorkest’ o.l.v. Georges Maes waarvan ik een vijftiental jaren als altviolist lid ben geweest. Daar ik de kwaliteit van de leider als soloviool en de instrumentisten als collega van binnenuit goed kon inschatten heb ik de drie delen virtuoos uitgewerkt. De compositie is dan ook opgedragen aan de dirigent en de collega’s.
Met deze compositie als inzending heb ik in 1974 de Jef VanHoof Prijs weggekaapt waarna wij met het kamerorkest het tijdens een concerttournee ettelijke keren hebben uitgevoerd.
De opname die u hier kunt beluisteren is een studio-opname gerealiseerd in studio 1 van het radiogebouw te Elsene. Nog vermelden dat de fluit- en hobopartijen respectievelijk worden gespeeld door Paul De Winter en Maurice Van Ghijsel allebei gewezen professoren aan het Gentse en Brusselse muziekconservatorium. Even melden dat de strijkerspartijen met in acht name van de balans meervoudig kunnen worden bezet.

Tre Pezzi per Orchestra d’Arco

Deze compositie voor strijkersensemble uit 1995 heb ik geschreven in opdracht van het schitterende ensemble 'I Fiamminghi'. In dit werk heb ik getracht gebruik te maken van de vele mogelijkheden die dit briljante ensemble mij had te bieden. Deze mogelijkheden heb ik geaccentueerd door vele solobeurten voor viool en cello, en divisi’s in de afzonderlijke instrumentale groepen in te lassen. Met dit meerstemmig gebruik van de afzonderlijke strijkersgroepen hoop ik twee uiteenlopende doelen te hebben bereikt, enerzijds een intensifiëren van de betrokkenheid van de diverse instrumentalisten en anderzijds een variatie in de samenklank van het ensemble als geheel te bekomen.
De drie delen zijn als een geheel geconcipieerd, m.a.w. het is mogelijk om de delen los van elkaar uit te voeren, maar, mijn voorkeur gaat naar de uitvoering van het geheel.
Deze uitvoering is een studio-opname door 'I Fiamminghi' o.l.v. Rudolf Werthen gerealiseerd in 2000.

13 Miniature per Flauto o Ottavino e Quartetto per Archi.

Uitvoerders: Ensemble Arco Baleno en Peter Verhoyen, Fluit en Piccolo.

Vioolconcerto

met Henri Raudales, vioolsolo en Het Nieuw Vlaams Symfonieorkest olv Patrick Peire. Cd te verkrijgen bij “Het Symfonieorkest Vlaanderen”.

De Cd is te verkrijgen via www.symfonieorkest.be

Due Pitture, deel II

met Het Nieuw Vlaams Symfonieorkest olv Dirk BrosséDeze cd is te verkrijgen via de internet site: www.symfonieorkest.be

Winds of Dawn, 2de deel

Het gedicht van Whyston Hugh Auden ,’ O what is that sound’ heb ik als basis aangewend om het hoogtepunt te vormen van dit avondvullend werk voor gemengd koor, kinderenkoor, sopraan-, tenor- en baritonsolo en orkest. Het Symfonieorkest Vlaanderen, het Vlaams Radio Koor, het Gents Madrigaalkoor, het Kinderenkoor Rondinella en de solisten Catharine Vandevelde, sopraan, Andrew Wicks, tenor en Stuart MacIntyre, bariton staan onder de algemene leiding van Johan Duijck.

In het gedicht wijst de dichter op de negatieve kant van de mens, die, in uiterste nood en uit zelfbehoud bereid is, in het vooropgestelde geval, zijn eigen vrouw (man) te verraden. Dit duet wordt hier gezongen door de sopraan en de tenor. Aansluitend op deze uitzichtloze situatie zingt het gemengd koor, als enige gedeelte in de volledige compositie dat door het koor a capella wordt gezongen, het Pater Noster. De bedoeling is dat dit wordt ervaren als een vlucht uit die uitzichtloze werkelijkheid, waardoor dit gebed aldus een troost wordt voor de eigen kleinheid (?)
Dit is een opname van het concert gegeven te Antwerpen in de Blauwe Zaal van De Singel op 12 november 2000. De dubbele cd kan worden besteld op de internetsite van Het Symfonieorkest Vlaanderen: www.symfonieorkest.be

There is another sky

Live opname van het creatie concert te Stasegem door het VRK olv Johan Duijck.

Twee Stukken voor Cello en Piano gespeeld door Felix en Fauve Vermeirsch: https://www.youtube.com/watch?v=8E7HuOS0d5A

On the Beauch of Fontana door het koor Dulcisona uit Gent:https://www.youtube.com/watch?v=-OgFT1pFkSQ
Amidst the Flowers voor vierstemmig mannenkoor a cappella door Camerata Musica Limburg: https://www.youtube.com/watch?v=R5NJWzEU1lg

La Tortue voor driestemmig kinderkoor te Neerpelt gezongen door Vesna Children's Choir uit Moskou.http://www.musicme.com/#/Children's-Choir-Vesna/videos/Une-Menagerie-Minuscule:-La-Tortue----Roland-Coryn----Vesna-Children's-Choir-(Moskou---Rusland)-524E79756C694637613045.html

 

 

 

  ned   eng